Ahojte,
mal by som záujem kúpiť Insigniu ST 2.0 CDTI 120kw, ročník 2015, 145100 km.
Nájde sa tu niekto, kto má s týmto vozidlom skúsenosti a napísať mi, čo ma poteší, čo ma sklame, a na čo sa mám pripraviť ?
Vďaka
Insignia ST 2.0 CDTI 120kw
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Insignia ST 2.0 CDTI 120kw
máme to chápať tak, že si si vyhliadol konkrétne auto, ktoré si stručne popísal ako
Insignia ST 2.0 CDTI 120kw, ročník 2015, 145100 km ?
1/ výbava? Cosmo, sport, edition ?
2/ infotainment R4.0, R700, R900 ?
3/ 120kW motor je o jednu "generáciu"/ verziu starší než súčasný 125kW. Je to EURO6 s AdBlue alebo bez?
4/ bixenony alebo halogeny?
Čo ťa určite čaká a nepoteší je výmena rozvodov pri 150 000 km.
Nechaj aby ťa previezol súčasný majiteľ autom a všimni si ako radí - ak autom jazdí pod 1500ot/min, t.j. napr v meste na 5-ke, motor neustále podtáča, neminie ťa výmena zotrvačníka a spojky, čo je u Insignie pomerne drahá záležitosť.
tipol by som to (vzhľadom na počet km a MY2015) na predaj od leasingovky - tu sa menia autá pri 150 000 km. Výhodou by bolo že auto určite chodilo v pravidelných intervaloch do autorizovaného servisu, t.j. v servise ti povedia (na rozdiel od tých áut ktoré chodia kade-tade) kompletnú históriu servisov, ako fungoval DPF a podobné dobré informácie...
Inak z tvojho popisu dať nejakú radu môže len veštica z TV8 čo má kryštálovú guľu
Insignia ST 2.0 CDTI 120kw, ročník 2015, 145100 km ?
1/ výbava? Cosmo, sport, edition ?
2/ infotainment R4.0, R700, R900 ?
3/ 120kW motor je o jednu "generáciu"/ verziu starší než súčasný 125kW. Je to EURO6 s AdBlue alebo bez?
4/ bixenony alebo halogeny?
Čo ťa určite čaká a nepoteší je výmena rozvodov pri 150 000 km.
Nechaj aby ťa previezol súčasný majiteľ autom a všimni si ako radí - ak autom jazdí pod 1500ot/min, t.j. napr v meste na 5-ke, motor neustále podtáča, neminie ťa výmena zotrvačníka a spojky, čo je u Insignie pomerne drahá záležitosť.
tipol by som to (vzhľadom na počet km a MY2015) na predaj od leasingovky - tu sa menia autá pri 150 000 km. Výhodou by bolo že auto určite chodilo v pravidelných intervaloch do autorizovaného servisu, t.j. v servise ti povedia (na rozdiel od tých áut ktoré chodia kade-tade) kompletnú históriu servisov, ako fungoval DPF a podobné dobré informácie...
Inak z tvojho popisu dať nejakú radu môže len veštica z TV8 čo má kryštálovú guľu

-
Ok, sorry za stručný opis:
1. Cosmo
2. R900
3. Nemám šajnu, podľa VIN je to tento: LBS-W7Y (A20DTH), 1 956 cm3, 118 kW @ 4 000 RPM / 121 kW @ 4 000 RPM, L4, diesel, CRI, Turbo
4. Bi-xenony
5. Je to automat
A akej sume sa bavíme pri tej výmene rozvodov, poprípade aj zotrvačníka ?
Kolega mi ešte spomínal, že pár rokov dozadu vlastnil Insigniu so 120kw motorom, a že mu jedného dňa odišiel do večných lovíšť. Že vraj to bol celkom rozšírený problém, keď tento motor odchádzal medzi 140 - 160 000 km.
Len mi nevedel povedať, či sa to týkalo iba pred FL kusov, alebo aj po FL...
Vďaka
1. Cosmo
2. R900
3. Nemám šajnu, podľa VIN je to tento: LBS-W7Y (A20DTH), 1 956 cm3, 118 kW @ 4 000 RPM / 121 kW @ 4 000 RPM, L4, diesel, CRI, Turbo
4. Bi-xenony
5. Je to automat
A akej sume sa bavíme pri tej výmene rozvodov, poprípade aj zotrvačníka ?
Kolega mi ešte spomínal, že pár rokov dozadu vlastnil Insigniu so 120kw motorom, a že mu jedného dňa odišiel do večných lovíšť. Že vraj to bol celkom rozšírený problém, keď tento motor odchádzal medzi 140 - 160 000 km.
Len mi nevedel povedať, či sa to týkalo iba pred FL kusov, alebo aj po FL...
Vďaka
keďže 5/ je automat, zotrvačník je zrejme mimo.
Rozvody - to je jeden telefonát do servisu a máš cenu.
čo je to že "odišiel mu motor" - zadrel ho, rozsypal sa mu, alebo čo. Myslím, že je tu niekoľko kolegov čo majú takýto nájazd a nikomu neodišiel motor do večných lovíšť. Ja som "s motorom" nemal problém ani na jednej ani nikto koho poznám s 2.0CDTI - povedzme 50 áut. Boli tu nejaké z Talianska so zadretými ložiskami.
Ale je to na tebe.
Rozvody - to je jeden telefonát do servisu a máš cenu.
čo je to že "odišiel mu motor" - zadrel ho, rozsypal sa mu, alebo čo. Myslím, že je tu niekoľko kolegov čo majú takýto nájazd a nikomu neodišiel motor do večných lovíšť. Ja som "s motorom" nemal problém ani na jednej ani nikto koho poznám s 2.0CDTI - povedzme 50 áut. Boli tu nejaké z Talianska so zadretými ložiskami.
Ale je to na tebe.
-
Srande, kolega je Talian.
OK, idem do toho.
Vďaka za tipy.
OK, idem do toho.
Vďaka za tipy.