Astra H Caravan - Fénix z popela

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
UseThe4s

Re: Astra H Caravan - Fénix z popela

Příspěvek od UseThe4s »

Děkuju ti, někdy jsou to s tím autem nervy, protože já jsem navíc extrémní OCD případ na všechno, co s tím autem není momentálně v pořádku... 😀 Ale jak se říká "konec dobrý, všechno dobré". Cejtím, že "konec" už je alespoň na dohled... 🙂🔭
Astra H Caravan "Fenix", 1.7 CDTI, 2005 / Ravenol VST, 5W40 / Optimal Diesel (EuroOil) + aditiva Liqui Moly
Ex Astra J GTC, 1.6 Turbo, 2014
Ex Škoda Fabia Combi, 1.9 TDI, 2001
Ex Škoda 130l, 1986
Reklama

Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Uklidním tě konec nikdy není, je pořád co dělat, věř mi, mi takové vozy máme celkem 3 a někdy je to opravdu velká legrace, nejen s Oply, ale i s Mini Cooprem S, kdy pri přezouvání se zjistilo, že na všech 4 kolech jsou zalomene zajišťovací šrouby brdových kotoučů a ty drží jen na šrouběch od kol. Tak a to si člověk říka, všechno je OK v TOP stavu :D :D :D
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
UseThe4s

Příspěvek od UseThe4s »

Jj, naprosto souhlasím, je to nekonečněj příběh a koníček, kterej nás baví. Proto jsem slovo "konec" dal do závorek. Někdy jsou to nervy, ale ta radost na druhé straně pak stojí za to... 🙂 V mém případě jsem už párkrát řešil opakující se vady, táhnoucí se i několik let. Ten strávenej čas pod autem bych ještě skousnul, ale když to bere i peníze a výsledek se pořád nedostavuje, je to frustrující. Navíc mám karmickou smůlu na debily za volantem na našem sídlišti a za posledních 10 let strávených parkováním na sídlišti mám auto, na kterém snad není jediný panel ve 100% stavu. Odřeniny, škrábance, promáčkliny... A to si místo na zaparkování vždy pečlivě vybírám. Nedávno jsem narazil na hezkého "dárce" na vrakovišti a Astrule už brzy dostane omlazovací kůru. Takhle to aktuálně vypadá u nás na chodbě...

PHOTO-2025-04-27-16-46-40.jpg
Astra H Caravan "Fenix", 1.7 CDTI, 2005 / Ravenol VST, 5W40 / Optimal Diesel (EuroOil) + aditiva Liqui Moly
Ex Škoda 130l, 1986
UseThe4s

Příspěvek od UseThe4s »

Nejhorší na tom ale je, že ty lidi ti auto zříděj a odjedou. Žádná vizitka za stěračem, nic. Zrcátka jsem na Astruli měl uražený snad 6x. Poctivě zrcátka sklápím vždy po zaparkování, ale i tak mi ho jednou někdo urazil... 🤣 Jak říkám no, asi karma... 😀 Plánuju ale do auta instalovat 360° monitorovací kamerový system (jako mají Tesly) a pak si někdo může zkusit na to auto se jen špatně podívat... 😇
Ex Škoda 130l, 1986
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Tak tomu říkám super nákup dílů :D :D :D . Jsme na tom stejně, Taky parku na jednom s největších sídlišť v Ostravě, Astra J zažila mnoho po 3 měs, objetí ostrým předmětem oprava laku na půl autě, naštěstí s pojístky, pak prokopnuté dveře kufru, taky přes pojístku a to nemluvě o dalších věcech. Vždiť to dobře znáš.

Mnohokrát se potvrdilo, že voskování tuhým voskem má něco do sebe, když se o Astru J někdo při parkování opřel o nárazník a pak odjel, stačilo to lehce hadrou sundat odmaštěním, pak zpet navoskovat a nikde nic :D :D :D . Díly lištám na dveřích mnoho rad právě zachytí lišty, jak lidi bezohledně otevírají dveře, nejlepší investice :D :D :D

Jak bude ozonovat interiér, pak napiš své postřehy ;) ;) ;)
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
UseThe4s

Výměna sedaček - příprava

Příspěvek od UseThe4s »

Pokračujeme v akci "zvýšení komfortu" a na řadě jsou sedačky. Už je to cca 2 roky co jsem si z vrakoviště u Plzně přivezl kompletní interiér v polokůži, tj. sedačky a tapce dveří. Času na instalaci se pořád nějak nedostávalo a tak mám teď radost oznámit, že jsem se do toho konečně pustil... 😀

Shodou okolností se ke mně cca před 3 měsíci dostala informace z anglického Opel fóra ohledně možnosti instalace předních sedaček ze Saaba 93 nebo 95 bez nutnosti větších úprav, tak jsem se jal tuto cestu trochu více prozkoumat. Zjistil jsem, že absolutně nejpohodlnější byly sedačky v prémiových verzích Aero vozů Saab 95. Mrknul jsem tedy na Bazoš a náhoda tomu chtěla, že pán z Hradce Králové zrovna prodával celou sadu interiéru ze Saab 95 Aero. Sada byla v textilním provedení, s mechanickým polohováním a bez vyhřívání. Ani jedna z těchto vlastností mi nevadila, protože sedačky budu stejně časem dávat čalouníkovi k přešití do polokůže a při té příležitosti nechám přidat i vyhřívání. Že jsou sedačky mechanické naopak vítám, protože jsou výrazně lehčí než sedačky obsahující posuvné motory el. polohování. Interiér byl z nekuřáckého auta, takže také pecka. Nejlepší na tom všem je cena. Pán chtěl za celou sadu 2.000 Kč a na místě mi ještě 1.000 Kč z vlastní vůle slevil, takže sedačky jsem si odvážel za 1.000 Kč, což je téměř zadarmo... 😇

Co se týče zadních sedaček a tapců dvěří, stejně jako jsem vždy prahnul po CID displayi, stejnou měrou jsem toužil i po tomto polo-koženém interiéru s bílým prošíváním, který byl součástí prémiové výbavy.

Na víkend jsem jsem si půjčil tepovací mašinku Kärcher, v IKEA koupil sadu na čištění a impregnaci kůže a dal se do toho...

IMG_4893.jpeg
PHOTO-2025-04-02-16-40-10.jpg
Ex Škoda 130l, 1986
UseThe4s

Výměna sedaček - instalace

Příspěvek od UseThe4s »

No a když už jsem měl sedačky komplet venku, celé auto jsem ještě detailně vytepoval. Vlastní instalace byla vcelku jednoduchá, otvory na kotvící šrouby pojezdu jsou 100% shodné s původními, je pouze potřeba dořešit pár drobností:

a) kotvící body bezpečnostního pásu mírně nesedí s otvory na sedačkách a je potřeba drobná a jednoduchá úprava flexou
b) přezky na bezpečností pásy, které jsou součástí sedaček nejsou kompatibilní s těmi ze Saaba a je potřeba je přehodit z původních sedaček
c) na konektoru vedoucím pod sedačku je potřeba dvěma odpory 2,5 ohmů propojit kontakty pro airbagy a předpínače bezp. pásů aby řídící jednotka nehlásila chybu sedačkových airbagů a předpínačů
d) je možné napojit airbagy v sedačkách Saab na systém Astry, to mne ale nijak netrápí, takže jsem se tím nezabýval

Co se vlastních sedaček týče, můžu vám říct, že jsem v životě neseděl v ničem pohodlnějším. Sedačky mají dokonalé boční vedení, které vás podrží ve všech situacích, zároveň jsou ovšem extrémně komfortní a celou dobu si připadáte jako v peřince. Dlouhé několikahodinové trasy jsou s těmito sedačkami naprosto pohodovou a neunavující záležitostí. Další věc, kterou jsem u sedaček zažil poprvé je rozsah jejich nastavitelnosti. Kromě standardního polohování vpřed/vzad, nahoru/dolu a nastavení sklonu zad se dá ještě celá sedačka postupně naklápět jako houpací křeslo. Je to zatím nejlepší upgrade, který jsem na kdy Astruli udělal.

IMG_4915.jpeg
IMG_4972.jpeg
IMG_4967.jpeg
Ex Škoda 130l, 1986
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Tak to je parada. Skoda ze uz Hacko nemam, to bych je taky asi zacal shanet :shock:
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Dobrá práce, pane! Když už ses do toho takhle pustil, možná by nebylo marné udělat něco taky s volantem... :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
UseThe4s

Příspěvek od UseThe4s »

Všeho do času, renovace volantu do perforované kůže je součástí plánu... 😉 Stejně jako s každou částí tohoto auta tak i s interiérem mám velké plány. A to jak esteticky tak funkčně... 🙂🛠️
Ex Škoda 130l, 1986
Odpovědět

Zpět na „Astra H - Auta členů a recenze“